Leijona logollisia vaatteita on saatavissa kaupoista niin kivijalkakaupoista kuin netistäkin, ja tänä päivänä leijona koristaakin muun muassa todella monen yrityksen ja seuran logoa, joista hyvänä esimerkkinä mainittakoot esimerkiksi LeoVegas. Leijonan avulla voi jokainen suomalainen tuoda esille mistä maasta on kotoisin, tai minkä maan maajoukkuetta kannustaa. Esimerkiksi leijonapaidan saa ostaa kuka tahansa!

Oma leijonatuote

Oman henkilökohtaiseen käyttöön voi teetättää vaikka minkälaisia leijonatuotteita. Onhan niitä kaupoissakin saatavana koruista, mukeihin ja vaatteisiin. Mutta jos haluat tehdä itsellesi ihan oman, vaikka leijonapaidan omalla painatuksellasi niin se onnistuu mainosteippaamosta, ei kestä kauaa ja saat juuri sellaisen vaatteen kuin itse haluat. T-paidan lomamatkalle ja talvitakin talveksi. Vasta jos alat käyttää leijonavaakunaa jonkin maksullisen tuotteen yhteydessä, saattaa joku siitä jotain huomauttaa, mutta sitäkään ei voida kieltää, jollei tuote itsessään ole hyvän tavan vastainen tai itse vaakunaa halventava. Jos itse leijona sitten on omassa logossasi tai tuotemerkissäsi, sitä varten sinun pitää hakea lupa sisäasiainministeriöstä.

Leijonat kulttuurissa

Aikanaan leijona oli yksi kaikkien aikojen laajimmalle levinneistä nisäkkäistä. Vielä antiikin aikoihin leijonia tavattiin Afrikan lisäksi muun muassa antiikin Kreikassa, Makedoniassa, Palestiinassa sekä nykyisen Turkin alueilla ja laajalti Aasiassa aina Intiaan asti.

Raamatun Evankelista Markuksen tunnuksena on siivekäs kirjaa pitelevä leijona, joka on myös Venetsian suojelija ja sen lipussa esiintyvä eläin. Leijona mainitaan useita kertoja myös Vanhassa testamentissa, esimerkiksi kertomuksessa Danielista leijonien luolassa. Monet Suomen vaakunaa selittäneistä lähteistä pyrkii löytämään vastaukset vaakunassa olevan leijonan asennolle ja varusteille nimenomaan raamatusta, mutta tosiasia, on että Suomen vaakunan leijonan syntytarina on täysin hämärän peitossa eikä sille ole virallista selitystä.

Leijona on myös yksi Eläinradan mukaan nimetyistä länsimaisista horoskooppimerkeistä. Se on saanut nimensä Leijonan tähtikuviosta. Kreikkalaisen mytologian mukaan Nemean leijonan surmaaminen oli ensimmäinen Herakleen kahdestatoista urotyöstä.

Majakka Suomen leijona

Suomen leijona on myös majakka Itämerellä noin 46 kilometriä Utöstä lounaaseen. Se sijaitsee Suomen talousvyöhykkeellä mutta kuutisen kilometriä Suomen aluevesirajojen ulkopuolella. Suomen leijona ei ole sellainen majakka, millä voisi mennä käymään vaan se on kasuunimajakka, joka on perustettu merenpohjaan 10 metrin matalikolle keskelle avomerta 1980-luvulla.

Suomen Leijona